En lille cognac til kaffen. Og i forretten, hovedretten og desserten.

Vi elsker cognac her hos os. Faktisk så meget, at vi besluttede os for som denne blogs første kulinariske iagttagelse at komponere en treretters menu med cognac som ingrediens i både forret, hovedret og dessert.

Forretten fandt vi hos DR, hvor James Prince i en nytårsudsendelse havde lavet friterede jomfruhummerhaler med kryddermayo. Inden de friteres, skal halerne dyppes i den såkaldte beignetdej, hvori der skal tilsættes en smule cognac. Af magelighedshensyn brugte vi dog krabbehaler i stedet for, og af æstetiske hensyn anrettede vi dem med en smule grønt. Resultatet var vellykket, og vi kunne sagtens have spist mere, end vi gjorde, men vi vidste også, at vi var nødt til at gemme en ikke uanseelig del af vores appetit til hovedret og dessert:

Forret

Hovedretten var tatar. Til denne brugte vi en opskrift fra ikke bare én, men begge brødrene Price, som dog overraskende nok ikke indeholdt cognac. Så det tilsatte vi, og det tog den ikke skade af. Dertil tilberedte vi Gastromands pommes fritter. Opskriften på dem er møjsommelig, men også indsatsen værd, og de passede glimrende til tataren:

Tatar

Til dessert lavede vi tiramisu, og det var som altid en fornøjelse. Både at lave den og at spise den. Vi fulgte Valdemarsros opskrift og tilsatte lidt ekstra cognac på grund af mangel på marsala:

Tiramisu 2

Tiramisu

Cognacen, vi brugte, var en Sort Renault, og det føltes velfortjent endelig at kunne skænke sig et glas af den, som vi kunne nyde sammen med kaffen og desserten:

Cogna

Skulle der afslutningsvis være læsere, der mener, at friture i både for- og hovedret er for meget af det gode, kan de overveje at erstatte jomfruhummerhalerne som forret med f.eks. en svampesuppe med cognac. Skulle der modsat være andre læsere, som ikke er blevet skræmt væk af frituren, kan de glæde sig til en kommende trerettes frituremenu, som er på tegnebrættet i køkkenet her hos os, og som vil blive beskrevet i et kommende blogindlæg, så snart vi har afprøvet den.

BBC Food har i øvrigt et væld af opskrifter, hvortil der skal bruges cognac, hvis en eller flere læsere skulle have fået lyst til at sammensætte deres egen cognacmenu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s